Een groep jonge mensen luistert vanuit de zaal naar een spreker op het podium
Location: The Hub, Varkensstraat 4, Arnhem
Kosten: €2,50 incl. BTW

Workshop - Weet wat je waard bent

Als zzp’er kan het lastig zijn om je (uur)tarief goed te bepalen. Hanteer jij bijvoorbeeld altijd hetzelfde (uur)tarief of bepaal je dat per opdracht? En als je dan je prijs vastgesteld hebt, hoe zorg je er dan voor dat je deze ook daadwerkelijk krijgt? In deze workshop presenteren we handvatten rondom ‘weten wat je waard’ bent.

Na deze workshop:

  • heb je meer grip op wat je per uur of per opdracht kunt vragen;
  • heb je meer inzicht in wat gangbare prijzen en normen zijn binnen de culturele sector;
  • ken je de basisbeginselen van een offerte en weet je hoe en waarom het belangrijk is dat je die opstelt.

Program

Tijdens deze workshop wordt geoefend met tariefbepaling en contracten. Met sheets, tweets en krantenkoppen worden deze thema’s aan de hand van actualiteiten aan de kaak gesteld. De trainer geeft concrete informatie en creëert ruimte voor de deelnemers om hierop te reageren en vragen te stellen.

Er komen handige tips en feiten aan bod die gaan over geld, uurtarieven, kortingen en hoe verschillende opdrachten zich tot elkaar verhouden. Hoe weet je zeker dat de mondelinge afspraken worden nagekomen? Welke kosten maak ik nu daadwerkelijk? Hoe kan je jouw uren het beste bijhouden en hoe pas je de ‘Fair Practice Code’ toe in de praktijk?

For whom

Deze workshop is voor alle zzp’ers - makers en mogelijkmakers- in de culturele sector die meer willen weten over contracten, tariefbepaling en onderhandelingen. Deze workshop is onderdeel van The Hub reeks ‘How to zzp’ maar is ook te volgen als losse workshop.

About the trainer

Deze training wordt verzorgd door de Kunstenbond.

Practical information

Datum: 19 maart 2024
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Kosten: €2,50,- incl. BTW.
Locatie: The Hub, Varkensstraat 4, Arnhem

De workshop wordt in een mix van Nederlands en Engels gegeven. Ter voorbereiding of inspiratie verwijzen we je graag naar onze kennisbank 'Weten wat je waard bent'.

Heb je interesse maar wil je eerst nog wat meer weten, mail dan met Jessica de Jaeger (programmacoördinator van de Cultuur Academy). Heb je praktische vragen over bijvoorbeeld aanmelden of de locatie? Neem dan contact op met Sabine Mezger.

Door je aan te melden voor een van onze programma’s ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.