Photo of people during a get-together
Location: De Basis, Groenewoudseweg 322, Nijmegen
Cost: Free, registration required

Stroomversneller- & Growth spurt drinks Nijmegen

Op 15 mei 2024 organiseert de Cultuur Academy weer een nieuwe editie van de Stroomversneller- en Groeispurtborrel. Deze informele borrel is bedoeld voor iedereen die ooit de Stroomversneller of Groeispurt heeft ontvangen, van plan is een aanvraag te doen of gewoon nieuwsgierig is naar de regelingen. Tijdens de borrel kun je kennismaken met de mensen achter de fondsen, het team van Cultuur Academy en de adviseurs. Ook zullen er makers van de Groeispurt en Stroomversneller iets vertellen over hun projecten.

Tijdens elke borrel stippen we ook een actueel onderwerp aan. Op 15 mei hebben we het over 'Maakpraktijk vs geld verdienen'. Idealiter zijn dit één en dezelfde en kun je leven van je makerschap. De realiteit is echter vaak anders. Bijna elke (startende) kunstenaar, danser, theatermaker of schrijver heeft een baan of opdrachten naast het makerschap. Heel fijn natuurlijk als het te combineren is, maar het betekent ook balanceren en je tijd, energie en inspiratie goed verdelen.

Hoe doe je dit precies? En wat is er eigenlijk fijner? Geld verdienen in de lijn van je professie, bijvoorbeeld als workshopdocent? Of juist iets heel anders ernaast doen, zodat al je al je creatieve energie kunt bewaren voor je eigen praktijk.

De band Misprint, Jesse van den Berg en Demi Mol zullen aanwezig zijn om over hun ervaringen te vertellen en met elkaar en jullie dit thema verder uit te diepen, uiteraard onder het genot van een drankje!

Program

De borrel is dé gelegenheid om kennis te maken met andere (jonge) makers binnen en buiten je discipline. In een informele setting kun je vragen stellen, kennismaken met adviseurs, en je laten inspireren door andere makers en hun projecten. Elke borrel vertellen een Groeispurt- en Stroomversnellerontvanger kort iets over het project waarvoor ze een bijdrage hebben ontvangen. Natuurlijk krijgen we ook iets te zien of te horen van het eindresultaat. Als je zelf iets wilt delen over je project, je maakproces, of wilt voorleggen aan andere deelnemers, laat het ons weten!

De borrel vindt vier keer per jaar plaats, afwisselend in Arnhem en Nijmegen (de eerstvolgende datum is 15 mei in Nijmegen)

De Stroomversneller & Groeispurt

De Stroomversneller (Arnhem) & de Groeispurt (Nijmegen) zijn subsidieregelingen voor nieuwe makers, kunstenaars en artiesten. De regelingen stimuleren vernieuwende ideeën en initiatieven. We willen jong talent vooruit helpen, zonder onnodige beperkingen en verplichtingen. Het gaat om een bescheiden, maar flexibele en snelle manier van steun om nieuwe ontwikkelingen aan te moedigen. Alle ruimte voor experiment dus en de ontwikkeling van jou als maker staat voorop!

For whom

Iedereen die ooit de Stroomversneller of Groeispurt heeft ontvangen óf van plan is om een aanvraag te doen en nieuwsgierig is naar de regelingen.

Practical information

Datum: 15 mei 2024
Tijd: 19:30 – 22:00 uur maar voel je welkom om elk moment binnen te lopen!
Kosten: gratis, aanmelden hoeft niet, maar mag wel
Locatie: De Basis, Groenewoudseweg 322, Nijmegen

Door je aan te melden voor een van onze programma’s ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.