Foto van iemand die in een notitieboekje schrijft
Location: Alternately in Arnhem and Nijmegen
Kosten: €150 euro incl. BTW

Mentorschapsprogramma 2024

Het Mentorschapsprogramma van Cultuur Academy gaat in het najaar van 2024 weer van start! Dit is een unieke kans om jezelf als beginnende maker (denk aan muzikant, acteur, beeldend kunstenaar, danser, ontwerper, filmmaker of een mix hiervan) te professionaliseren. In acht maanden onderga je een inspirerend leertraject en word je klaargestoomd voor jouw toekomst als maker.

For whom

Of je nou net gestart bent als maker of al een tijdje bezig bent; het Mentorschapsprogramma is er voor iedereen die als maker soms tegen muren oploopt. Heb jij behoefte om te sparren met anderen over de artistieke of zakelijke uitdagingen waar je tegenaan loopt? En zoek je daarnaast naar handvatten om de nodige vaardigheden te ontwikkelen en je netwerk uit te bouwen? Aarzel dan niet en meld je aan!

Program

In een periode van 8 maanden kom je met de andere mentees één dag per maand samen (elke derde dinsdag van de maand van oktober 2024 t/m mei 2025). Met deze groep wissel je kennis en ervaring uit o.a. door middel van intervisie. Op diezelfde dag volg je een van onze workshops. Deze workshops helpen je op weg om bijvoorbeeld je tarief te bepalen, je onderscheidend vermogen te (her)ontdekken of efficiënter te werken en meer focus aan te brengen om je doelen te behalen.

Daarnaast word je gekoppeld aan een persoonlijke mentor uit jouw discipline die zelf een florerende beroepspraktijk heeft. Met je mentor heb je gedurende een periode van een half jaar gesprekken over jouw ontwikkelvragen en makerschap. Deze gesprekken plan je samen in.

Data bijeenkomsten

8 oktober 2024 - Profileren kun je leren
12 november 2024 - Weet wat je waard bent
10 december 2024 - Netwerken voor dummies
14 januari 2025 - Crash course Timemanagement
11 februari 2025 - Juridisch spreekuur
11 maart 2025 - Onderhandelen
8 april 2025 - Ken je publiek
13 mei 2025 - Marketing

Meer informatie over de inhoud van de workshops volgt later.

Terms

Wij zoeken 10 gemotiveerde makers die vanaf oktober 2024 deel willen nemen aan dit traject. Je kunt je aanmelden voor het programma als je met ja kunt antwoorden op onderstaande voorwaarden:

  • Je bent een maker, (muzikant, acteur, beeldend kunstenaar, danser, ontwerper, filmmaker of een mix hiervan);
  • Je woont en/ of werkt in Arnhem en/of Nijmegen;
  • Je bent maximaal 8 jaar professioneel bezig;
  • Je wilt je ontwikkelen in je beroepspraktijk;
  • Je hebt een leervraag (of meerdere) op zakelijk en/ of organisatorisch vlak. Daarnaast mag je ook een artistieke leervraag hebben.

De kosten om deel te nemen zijn €150 euro incl. BTW. Via werktuig PPO kan je hiervan ⅓ deel terugvragen. Als je in de gemeente Nijmegen woont kan je ook ⅓ terugvragen bij de gemeente.

Aanmelden & selectie

Motiveer waarom jij mee wilt doen aan ons mentorschapsprogramma en wat je leervraag is (mag in een brief, mag ook in een video van max 5 minuten).

Voorbeeldvragen waar je antwoord op kan geven in je motivatie:

  • Vertel ons wie je bent en wat je maakt, maar ook waar je tegenaan loopt en wat je graag zou willen leren. Wie is je voorbeeld, tegen wie kijk je op?
  • Wat lukt nog niet? En waarom en hoe denk je dat uitwisseling met anderen of een mentor helpt.
  • Als je al weet wie je ideale mentor zou zijn, of waar een mentor je mee zou kunnen ondersteunen, horen we dat ook graag in je motivatie.

Daarnaast stuur je ons een portfolio of linkjes naar je werk .

Jouw motivatie en portfolio en linkjes stuur je naar info@cultuuracademy.nl o.v.v. 'Mentorschapsprogramma 2024'. Let op, we werken met twee aanmeldrondes!

Ronde 1 - deadline 15 juni (GESLOTEN)

De eerste ronde sluit op 15 juni en er zijn in deze ronde 6 plekken te vergeven. Je hoort voor 29 juni of je geselecteerd bent om deel te nemen aan het mentorschapsprogramma. Bij een groter aantal aanmeldingen dan beschikbare plekken gaan we bij twijfel graag in gesprek over je aanmelding. Deze gesprekken vinden plaats op dinsdag 25 juni.

Ronde 2 - deadline 10 september

De tweede ronde sluit op 10 september en er zijn deze ronde 4 plekken te vergeven. Je hoort voor 21 september of je geselecteerd bent om deel te nemen aan het mentorschapsprogramma. Bij een groter aantal aanmeldingen dan beschikbare plekken gaan we bij twijfel graag in gesprek over je aanmelding. Deze gesprekken vinden plaats op dinsdag 17 september.

Voor beide rondes geldt dat uit de aanmeldingen een selectie wordt gemaakt op basis van je motivatie en je leervragen. We streven hierbij naar een mix van makers uit verschillende disciplines en uit beide steden.

Schrijf je je in voor de eerste aanmeldronde en wordt je niet geselecteerd, dan betekent dit dus niet dat je aanmelding kwalitatief niet in orde was, maar kan dit ook met de andere selectiecriteria te maken hebben. Je aanmelding wordt in de tweede ronde opnieuw meegenomen omdat we dan de aanmeldingen als geheel kunnen beoordelen en de uiteindelijke selectie kunnen maken.

Praktisch

Als je wordt geselecteerd om deel te nemen aan het Mentorschapsprogramma verwachten we dat je elke derde dinsdag van de maand van oktober 2024 t/m mei 2025 aanwezig bent bij de intervisie van 16:00 - 18:30 uur en de workshops op diezelfde dag van 19:30 - 21:30 uur. Tussen de intervisie en de workshop is er een mogelijkheid om gezamenlijk met elkaar te eten. Deze dagen vinden afwisselend in Arnhem en Nijmegen plaats.

De kosten om deel te nemen zijn €150 euro incl. BTW. Via werktuig PPO kan je hiervan ⅓ deel terugvragen. Als je in de gemeente Nijmegen woont kan je ook ⅓ terugvragen bij de gemeente.

We nemen na de start van het Mentorschapsprogramma de tijd om een goed passende mentor voor je te zoeken. Vanaf december plan je maandelijks zelf de gesprekken met je mentor in.

In case of interest from non-Dutch speakers, this edition of the mentorship program will be making use of “lingua receptiva”, which implies that both Dutch and English may be used. The speaker uses the language they are most comfortable with, the listener uses their receptive skills for that language (while replying in their own preferred language).

Contact

Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op Moniek Klabbers via moniek@cultuuracademy.nl o.v.v. 'Mentorschapsprogramma'.