Visual waarop 'juridisch spreekuur' staat
Locatie: Online
Cost: Free, registration required

Juridisch spreekuur #2

Een juridisch conflict, je kunt er zomaar tegenaan lopen. Iemand maakt onrechtmatig gebruik van je werk, je factuur wordt niet betaald, de verhuurder van je atelier vraagt je opeens te vertrekken. Geen leuke dingen, maar je kunt er zomaar tegenaan lopen. En als (mogelijk-) maker heb je meestal niet de kennis op zak om meteen te weten hoe je hiermee om moet gaan. Tijd om bij het juridisch spreekuur aan te schuiven!

Na dit spreekuur:

  • heb je meer inzicht in waar jij als (mogelijk-) maker recht op hebt;
  • weet je wat je eventuele vervolgstappen kunnen zijn rondom je vraagstuk.

Program

Wat zijn eigenlijk je rechten als cultuurprofessional? En welke mogelijkheden heb je als die rechten worden geschonden? Bij wie of welke loketten kun je aankloppen? Tijdens het juridisch spreekuur denkt onze adviseur graag met je mee en probeert je wegwijs te maken in het oerwoud dat de juridische wereld soms kan zijn.

Om je zo goed mogelijk te helpen, vragen we je hulpvraag met ons te delen tijdens het aanmelden. Vul deze dus ook vooral in! Zo kan de adviseur zich inlezen en zich verdiepen in de materie die voor jou hulpvraag relevant is. Belangrijk om je hierbij te realiseren dat je niet met een kant en klaar juridisch advies naar huis gaat; de adviseur denkt met je mee waar mogelijk en zal je ten alle tijden tips geven over de te nemen vervolgstappen.

For whom

Voor iedere cultuurprofessional die in regio 025 (Arnhem/Nijmegen en omliggende gemeenten) woont of werkt en met een probleem rondloopt waar juridische ondersteuning voor nodig is.

About the trainer

Bram Boeve is jurist én kent als muzikant het culturele veld van binnenuit. Hij heeft aan de Radboud Universiteit een master Burgerlijk Recht afgerond waarbij zijn interesse voornamelijk uitging naar contract- en aansprakelijkheidsrecht. Bram ziet het als een uitdaging om de creativiteit binnen het recht op te zoeken; zo heeft hij bijvoorbeeld zijn bachelorscriptie geschreven over de machtspositie van Buma/Stemra in het Nederlandse muzieklandschap.

Practical information

Datum: 18 juni 2024
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Kosten: Gratis, aanmelden verplicht
Locatie: Online

Alvast meer te weten komen over auteursrecht, gebruiksrecht en licenties? Lees dan dit artikel op onze kennisbank!

Heb je interesse maar wil je eerst nog wat meer weten, mail dan met Jessica de Jaeger (programmacoördinator van de Cultuur Academy). Heb je praktische vragen over bijvoorbeeld aanmelden of de locatie? Neem dan contact op met Sabine Mezger.

Door je aan te melden voor een van onze programma’s ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.